Бивши членове

Тук ще намерите информация за всички бивши членове на журито на  „Игра на годината“.

Мартин Томов

Мандат: 1 година

от 2020 г.
до 2021 г.

Мартин е представител на общността в журито. Той е съосновател на клуба за настолни игри Meeple People и помощник в огранизирането на фестивала Board With Me. Мартин обожава игри с интеракция, които преплитат няколко различни механики, и стратегии, в които всеки ход е от значение.

Познавате Мартин от:

Йордан Филчев

Мандат: 1 година

от 2020 г.
до 2021 г.

Йордан е първият почетен член в журито. Той се изявява като автор в блога си - GramaDancho, и доброволец на фестивали за настолни игри като VarnaGames и Настолен Град. Данчо обича да играе с деца, защото си мисли, че ще му е по-лесно да победи. Уви, номерът му невинаги минава.

Познавате Йордан от:

Николай Пънев

Мандат: 1 година

от 2020 г.
до 2021 г.

Николай е вторият почетен член в журито. Той се самоопределя като бивш колекционер и настоящ изследовател из дебрите на историята на игрите. Ники се стреми да увлича всички около себе си, като подбира внимателно с какво да разнобрази поредната вечер посветена на хобито.

Познавате Николай от:

Антоан Попов

Мандат: 2 години

от 2020 г.
до 2022 г.

Антоан е третият представител на медиите в журито. Неговият канал Как Се Играе набира популярност и помага на феновете на настолни игри в борбата с книжките с правила. Запазена марка в качествените му клипове са свежите и тематични шеги. Антоан харесва social deduction игрите, защото са подходящи както за опитни, така и за нови играчи.

Познавате Антоан от:

Антония Дончева

Мандат: 2 години

от 2020 г.
до 2022 г.

Тони е първият представител на общността в журито. Тя е един от съдържателите на столичния клуб за настолни игри Другият замък. Нейното ежедневие е изпълнено с разнообразни заглавия, както и с мненията на играчите за тях. Тони обича заплетени игри и в последно време работи над това да се научи да губи.

Познавате Тони от:

Ивайло Драганов

Мандат: 2 години

от 2020 г.
до 2022 г.

Ивайло е вторият представител на общността в журито. Той е част от фондация "Да играем" и един от основните "виновници" за ежегодния фестивал "Настолен град" в Търново. Ивайло се увлича по игри с прости правила и ограничен брой механики, които обаче водят до интересни за играча избори.

Познавате Иво от:

Цветина Лунгарова

Мандат: 1 година

от 2021 г.
до 2022 г.

Ина е почетен член в журито и създател на канала Collective View, чиято цел е да надгради традиционните субективни коментари на игри с анализ на мнения, събрани от множество играчи чрез тематични анкети. Ина обича комплексни състезателни игри с асиметрия и активно взаимодействие между играчите, а любимият ѝ жанр е 4X. Интересуват я също абстрактни игри и игри със скрити роли.

Познавате Ина от:

Христо Филипов

Мандат: 1 година

от 2021 г.
до 2022 г.

Ицо е почетен член в журито. Той е един от най-запалените настолни геймъри у нас и собственик на магазина за настолни игри Time2Play.bg. Ицо харесва всякакви игри, но особена страст са му игрите за двама и винаги е в търсене на перфектния опонент. Игрите с историческа тематика, както и тези по любима книга/филм също са от тези, които му доставят най-голямо удоволствие от играенето!

Познавате Ицо от:

Преслава Байчева

Мандат: 1 година

от 2021 г.
до 2022 г.

Преслава е вторият член на журито на Детска Игра на годината. Тя е учител в гр. Русе и част от единствения клуб за настолни игри в града - BoardGames Ruse. Тя вярва, че настолните игри отварят страхотна възможност на деца и възрастни да прекарат ценно време заедно. Преслава счита, че детските игри имат специфична аудитория, която изисква от тях да бъдат забавни както на децата, така и на техните родители.

Познавате Преслава от: