Журито

Руси Папазов

Познавате Руси от:

Представи се.

Казвам се Руси Папазов, родом от Варна, но през повечето от съзнателния ми живот съм живял в София. В хобито навлязох със зяпането на националните турнири по Каркасон през 2013 г., следващата година дори и участвах.

Някои от вас може би ме познават от организирането на Каркасон турнири The Broken Tile, слагането на googly eyes върху кутиите на настолни игри или дори от някое уеб приложение, свързано с настолните игри, с които се занимавам.

Каква е мотивацията ти да участваш като жури в проекта "Игра на годината"?

Обичам да играя игрички… Сериозно обаче, мисля че това е една от най-добрите идеи за популяризиране на хобито в България, които сме виждали последните години.

Кои са последните три интересни игри, които игра, и с какво ти направиха впечатление?

Dune Imperium - доста по-добра интеграция на deckbuilder и worker placement от конкурента си за миналата година Lost Ruins of Arnak.

Cartographers Heroes + разширения - обогатява една и без това много добра draw & write игра.

What’s Missing - парти игра с рисуване и асоциации. Играхме с 5-годишните ми племенници и всички се забавлявахме, мисля че това говори много.

Кой е любимият ти дизайнер на настолни игри и защо?

Клаус-Юрген Вреде! … Не, въпреки че имам повече от една негова игра. Бях голям фен на Влада Хватил, но напоследък не е произвеждал нищо интересно за мен. В момента бих казал, че е Пол Денън, две от любимите ми игри са негови.

Освен настолните игри - кои са другите ти хобита и интереси?

Видеоигри и сериали - фен съм на Futurama, Discworld, Community, Alien, LotR (не задължително в тоя ред). Мета хоби - интересувам се от приложения за настолни игри, превел съм една статия от wiki-то на Каркасон, увличам се и по дизайн на настолни игри. Също така събирам всякакви настолни игри на тема Пришълецът, дори и да не са най-добрите или дори да са на испански. Обичам да посещавам Essen Spiel.