Журито - Детска категория

Калоян Цветков

Познавате Калоян от:

Представи се.

Казвам се Калоян, по професия съм софтуерен инженер. В хобито съм вече почти 10 години, а личната ми колекция наброява над 400 заглавия.

Каква е мотивацията ти да участваш в журито на детска "Игра на годината"?

По настолните игри се запалих заради сина ми и най-вече опитите ми да го държа колко се може по-далеч от мобилните устройства. Покрай него сме запалили и много други семейства, но съм убеден, че има с какво още да допринеса в тази насока.

Кои са последните три интересни игри, които игра, и с какво ти направиха впечатление?

В последно време вкъщи усилено играем само заглавия, свързани с подбора ни за Игра на годината. На този етап не искам да издавам нищо "от кухнята", но съвсем скоро ще научите кои игри ни вълнуват и защо - сред детските игри има страхотни заглавия и много от тях са супер забавни както за децата, така и за родителите им.

Кои са основните елементи, които една добра детска игра трябва да притежава?

По мое мнение една добра детска игра трябва да притежава редица качества - красиви илюстрации, лесни правила, достъпност и преиграваемост са основни. Но може би най-важното е да умее да забавлява децата. Те са най-доброто жури в тази категория.

Освен настолните игри, кои са другите ти семейни хобита и интереси, в които децата вземат участие?

Доскоро синът ми имаше собствен YouTube канал за кулинарни съвети, което бързо се превърна в семейно забавление, заради помощта, която му беше нужна за всяко едно видео. Също така се опитваме да прекарваме колкото се може повече време навън.