Журито

Ивайло Драганов

Познавате Иво от:

Представи се.

Казвам се Ивайло Драганов, на 35 години, израснал съм в Горна Оряховица, а от няколко години живея във Велико Търново. Съвременните настолни игри открих едно лято преди осем години и оттогава съм силно запален по тях. От самото начало исках да споделя удоволствието от тях с повече хора, затова започнах да организирам събирания с игри. Около тази инициатива се оформи група от съмишленици и сега заедно с тях организираме ежегодния фестивал "Настолен град" във Велико Търново. Основател съм на фондация "Да играем", която има за цел да разпространява настолните игри като форма на забавление и средство за общуване.

Каква е мотивацията ти да участваш като жури в проекта "Игра на годината"?

Наградата е чудесен начин за издигане статуса на хобито, а подходът на организаторите е много професионален. Журито е съставено от хора, които правят много за настолните игри в България и за мен е чест да съм сред тях.

Кои са последните три интересни игри, които игра, и с какво ти направиха впечатление?

Trekking the World - много достъпна игра с прости правила и страхотен външен вид.

Yokohama - съчетава някои от любимите ми механики и предоставя достатъчно сложност и дълбочина, но без да предизвиква сериозна аналитична парализа. Много добър графичен дизайн и иконография и изобщо ненатрапчив външен вид, който не пречи на геймплея.

Dany - добро предложение в жанра на игрите с асоциации, най-голямо впечатление ми направиха уникалните илюстрации.

Кой е любимият ти дизайнер на настолни игри и защо?

Безспорно Райнер Книция, защото неговите игри предоставят интересни (и понякога агонизиращи) избори само с ограничен брой механики и прости правила. Харесвам и игрите на Антоан Бауза, отново заради относително простите правила и механики, които обаче са добре съчетани с темата на играта.

Освен настолните игри - кои са другите ти хобита и интереси?

Обичам да свиря на китара и други инструменти и напоследък отделям повече време за това. Обичам да чета комикси, а понякога и рисувам свои собствени кратки комикс истории.